VELIKI BALKANSKI SUSRET U ISTANBULU! Erdogan srdačno pozdravio delegaciju Novog Pazara

U organizaciji AK partije u Istambulu u toku je veliki Rumeliski skup na kom se obraća predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

Programu su pored domaćih prisustvovali i gosti iz Balkanskih država i srodnih zajednica.

Poruka ovog okupljanja je jasna ,,Turka je snažan garant za zaštitu ljudskih prava i sloboda za sve širom sveta “, a ističe se kao važan međunarodni faktor.

Politički predstavnici, prijatelji Turskog predsednika iz Novog Pazara, Sarajeva, ali i iz drugih gradova večeras su bili gosti ovih susreta.

Sa velike scene delegaciju iz Sandžaka, pozdravili su domaćini.

U svom govoru, predsjednik Erdogan je naglasio: “Turska ima stotine miliona prijatelja širom svijeta koji vežu nade uz nas, bez obzira na vjeru i boju kože.” Njegove riječi su istakle važnost međunarodnog prijateljstva i saradnje, nezavisno o različitostima.

“Evo mi smo došli danas ovde na ovaj veliki skup, ljudi sa Balkana koji su tu da podrže jedinog, nadamo se i budućeg predsednika Republike Turske Redžepa Tajip Erdogana. Ovde sam u pratnji gradonačelnika Nihada Biševca. Svakako svi bošnjački predstavnici su tu i zaista svi verujemo u veliku pobedu” – rekao je pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara zadužen za međunarodnu saradnju i odnose i predsednik Foruma mladih SDP Tarik Rupić.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO