Velika ekološka akcija u organizaciji Grada Novog Pazara

Okupljanjem ispred gradske uprave Novog Pazara počela je velika ekološka akcija u organizaciji Grada Novog Pazara i Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Održana je na više lokacija u gradu, ali i van grada. U akciji su učestvovali sportski klubovi, nevladine organizacije, javna preduzeća, udruženja, te đaci svih osnovnih i srednjih škola.

Ekološka akcija se realizuje na inicijativu gradonačelnika Nihata Biševca. Ove godine je malo ranije organizovana nego inače zbog dolaska meseca Ramazana.

Đaci skoro svih osnovnih i srednjih škola čistili su dvorišta svojih škola kao i prostor oko njih
U ekološkoj akciji čišćenja Novog Pazara uključena su bila I javna preduzeća. Prikupljeni otpad odnosili su radnici čistoće, a oni su zajedno sa radnicima Javnog preduzeća za uređivanja građevinskog zemljišta I “Vodovoda i kanalizacije” radili na uklanjanju divljih deponija na više lokacija u gradu. Oni su bili angažovani na lokacijama na kojima je bilo različitog teškog otpada, najviše onog iz građevinskog sektora.

Mehanizacija i ljudstvo ovih preduzeća radili su i na čišćenju rečnih korita i pranju obala reka i čišćenju ispod mostova.

U velikoj ekološkoj akciji učestvovali su i lekari Zavoda za javno zdravlje. Oni su zajedno sa članovima KUD-a Mladih čistili u krugu bolnice, ali i održali predavanje o značaju ekologije.

Takođe, radilo se i na košenju i uređenju zelenih površina u brojnim novopazarskim naseljima, ali i u parku i na rekreacionom centru.

Čišćena su I korita reka, ali i oko atletskog stadiona. Akcijom su bile obuhvaćene brojne lokacije, kako u centru grada tako i u ostalim delovima.

Ekološke akcije čišćenja u Novom Pazaru godinama se organizuju kako bi se povećala svest građana koliko je zdrava životna sredina važna za kvalitetan život.

Kako je najavljeno, ribolovci će u nedelju sprovesti akciju čišćenja reke Raške.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO