VELIKA AKCIJA POLICIJE! Zatvoreno 12 kladionica uhapšena trojica u Novom Pazaru!

Novi Pazar – U koordinisanoj akciji Višeg javnog tužilaštva i policije iz Novog Pazara danas u popodnevnim časovima uhapšeni su M.S. (30), I.J. (37) i S.M. (30) iz ovog grada zbog sumnje da su organizovali igre na sreću u nelegalnim kladionicama i kockarnicama. 

Portparol Višeg javnog tužilaštva Adnan Baćićanin izjavio je da se M.S. tereti da je izvršio krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću, a I.J. i S.M. neovlašćeno organizovanje igara na sreću u pomaganju.

“Osumnjičenima se stavlja na teret da su u proteklom periodu, u neprijavljenim kladionicama i kockarnicama u Novom Pazaru i Tutinu, bez odobrenja nadležnog organa, organizovali igre na sreću i na taj način sebi pribavili, a budžet Srbije oštetili za višemilionski iznos”, kazao je Baćićanin.

On je dodao da se M.S. tereti i da je novac i ostalu imovinu, za koju je znao da potiče od krivičnog dela, u nameri da prikrije ili lažno prikaže njeno poreklo, stekao, držao i vršio njenu konverziju i prenos.

“Zbog toga je on osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo pranje novca. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i u tom roku će, zajedno sa ostalim osumnjičenima biti saslušan posle čega će biti odlučeno o daljem toku postupka”, istakao je Baćićanin.

Tokom ove akcije zatvoreno je 12 kladionica i oduzeto preko 70 aparata, televizora i ruleta.

Izvor. Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO