Naslovna Vijesti Veličanstven treći kongres Bošnjačke stranke! Husoviću još jedan mandat za predsednika

Veličanstven treći kongres Bošnjačke stranke! Husoviću još jedan mandat za predsednika

Podgorica – Dosadašnji lider Rafet Husović ponovo je izabran za predsjednika Bošnjačke stranke. Husović je na tu fukciju izabran jednoglasno na trećem Kongresu BS-a. Na Kongresu je izabran i novi Glavni odbor kao i partijske komisije. Predsjedništvo i potpredsjednici BS-a biće izabrani na sjednici Glavnog odbora.

Husović je u svečanom dijelu Kongresa, saopštio da su državni interesi Crne Gore važniji od bilo čijih nacionalnih i partijskih.

“Svjesni smo razlika koje nas čine drugačijim, ali tražimo sličnosti koje nas povezuju. Opredjeljenje Crne Gore ka EU i NATO-u, socijalna sigurnost, jačanje institucija i pravne državeborba protiv svih oblika diskriminacije, zajednički su ciljevi koji nas ubjeđuju u ispravnost puta koji zajedno prelazimo”, kazao je, između ostalog Husović u svom obraćanju.

“Članstvo u EU vidimo kao ključni interes crnogorskih građana. Naše društvo i država treba da teže vrijednostima koje baštine društva modernih država i nacija Evrope”, naveo je Husović, dodajući da žele da Crna Gora što prije postane dio te porodice.

Kada je u pitanju članstvo Crne Gore u NATO, on je ocijenio da postoji znatno više razloga koji opredjeljuju da se podržava njen ulazak u Alijansu.

Prema njegovim riječima, NATO je u međuvremenu od klasično vojne organizacije postao vojno politička Alijansa sa velikim uticajem na procese evropske i globalne bezbjednosti.

“Članice vladajuće koalicije moraju da podrede stranačke interese državnim ciljevima i da za njihovo ostvarivanje traže što više saveznika”, izjavio je Husović.

On je rekao da vladajuće stranke moraju da rade na ostvarivanju velikih državnih ciljeva navodeći kao primjer integracije u NATO i EU, kao i jačanje vladavine prava.

“To su veliki državni ciljevi prema kojima naši partijski moraju da budu manje značajni. Zadatak nam je da se trudimo da tražimo što više saveznika i na tom putu moramo biti širokogrudi. Spremni da dajemo ako želimo širiti taj demokratski kapacitet i graditi dugoročno povjerenje i koheziju”, kazao je Husović.

Exit mobile version