Veličanstven skup u organizaciji SDP: Ljudski do pobjede

Sala Kulturnog centra bila je premala da primi sve one koji su željeli prisustvovati radnom sastanku Sandžačke demokratske partije koji je održan u povodu predstavljanja dijela kandidata sa liste „SDP – Husein Memić“ za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Prisutnima je predstavljen program kampanje kao i aktivnosti koje će, do 13. novembra, biti realizovane. Prva se skupu obratila dr Fatima Kriještorac.Profesor razredne nastave koja je za 19 godina ispratila i dočekala više od 500 mališana. Istakla je da je njen jedini motiv za prihvatanje kandidature da svojim znanjem i sposobnostima pomogne u osnaživanju Bošnjaka da se još jače bore za obrazovanje na maternjem, bosanskom jeziku, da sa ljudima koji su dokazani, u oblastima kojima se bave, radi na jačanju Bošnjačkog jedinstva, informisanja, očuvanja i promocije kulture te stvaranju boljeg ambijenta za život, s akcentom na mlade.

Remzo Destović prosvjetni je radnik. Član je Društva za Bosanski jezik, odnedavno i njegov sekretar ali i kandidat na listi SDP-a za Bošnjačko nacionalno vijeće. On je u svom obraćanju naveo da je očuvanje tradicije, kulture ali prije svega jezika – amanet koji su nam ostavili naš preci. Sa ljudima koji su na ovoj listi, a predvođeni Huseinom Memićem i uz veliku podršku Sandžačke demokratske partije, to možemo i ostvariti.

Prosutnima se obrati i nosilac liste, Husein Memić. Nije krio zadovoljatvo zbog velikog interesovanja građana za večerašnji skup ali nije zaboravio ni koliku odgovornost i obavezu to nosi. Poruka svakog mog nastupa će biti pomiriteljska, prema svim kandidatima, bez obzira iz koje partije dolaze. Želim da ovo budu izbori gdje neće biti poraženih. Da, na kraju, bez obzira ko pobijedi, jedni drugima pružimo ruku, a da prije toga kažemo narodu da neće biti napada ni sa jedne strane. Najbitnija stvar za nas je ako uspijemo da u jednoj mirnoj kampanji dočekamo izbore. Onda smo svi pobijedili, niko nije izgubio, naglasio je nosilac liste, Husein Memić. Važno je da nakon izbora jedni drugima pružimo ruku, sjednemo i zajedno dogovorimo kako ćemo raditi na realizaciji projekata koji će Bošnjacima, ne samo u Sandžaku, nego u cijeloj Srbiji donijeti prosperitet i ostvarivanje svih zakonom zagarantovanih prava, naveo je Memić te istakao da ga je posebno obradovala činjenica da je u sali vidio veliki broj maldih. Njih nekoliko stotina došlo je večeras kako bi čuli šta Sandžačka demokratska partija planira realizovati u okviru predizborne kampanje. Mnogima je ovo bila smjernica kojim putem treba ići.

Na kraju radnog sastanka prisutnim se obratio lider i osnivač Sandžačke demokratske partije, Rasim Ljajić. U svom govoru je istakao da je lista SDP Husein Memić najlmađa, sa najboljim ljudima koji samo ljudski idu do pobjede. Naglasio je važnost provjere podataka u posebnom biračkom spisku kao i realizaciju predizbornih aktivnosti bez korištenja zapaljive retorike. Ovo su najvažniji izbori u posljednjih deset ali i budućih deset godina. Prošli put smo propustili šansu na aprilskim izborima, nismo dobili glasova koliko smo očekivali – sada je prilika da to ispravimo, zaključio je Ljajić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO