Vatromet i sevdah za Kurban bajram

Gradska uprava Novog Pazara i Kulturni centar će nizom događaja obilježiti Kurban bajram. Vatromet, brojni koncerti, a i “Bajramska sofra” u centru grada biće upriličeni tokom bajramskih praznika.

Bajramski praznici u Novom Pazaru će biti obeilježeni nizom događaja koje organizuje Gradska uprava u Novom Pazaru. Prva noć Kurban bajrama ostaće upamćena po spektakularnom vatrometu, koji će sinhronizovano biti ispaljen sa više lokacija u gradu. Drugog dana bajrama u srijedu 22.avgusta u 12 sati na gradskom šetalištu kod Sebilja u održaće se „Bajramska sofra“.

Istog dana Kulturni centar Novi Pazar organizuje veliki koncert sevdaha i ilahija i kasida, kada će nastupiti ansambl Zefir iz Srebrenika. Koncert počinje u 20:30h na bini kod pečurke.

Trećeg dana Kurban bajrama istom mestu nastupiće Šefčet Hamidović –Ringo i, bosanskohercegovačka pjevačica sevdalinki Hasiba Agić. I ovaj koncert zakazan je u 20:30h.

Pretpraznična euforija, po tradiciji, osetila se tokom celog dana.

Gužve na ulicama Novog Pazara bile su uočljive jutros, kada su se kupovale sveže namirnice, meso i sve ono što je potrebno za pripremu tradicionalnog bajramskog ručka, oko kog će se sutra okupiti muslimanske porodice.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO