Naslovna Featured Istaknuto Vatrogasci spremni i za ozbiljnije intervencije

Vatrogasci spremni i za ozbiljnije intervencije

vatrogasci-spremni-i-za-ozbiljnije-intervencije

Odeljenje za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru predstavilo je danas materijalno- tehnička sredstva kojima raspolaže, povodom Dana sektora za vanredne situacije i Slave vatrogasaca- spasilaca.

Prezentacija je bila otvorena za sve građane, a načelnik ovog Odjeljenja Darko Belić kaže da su oni spremni i za ozbiljnije intervencije.

“Mi stalno obnavljamo tehniku, nabavljamo nova vozila i sredstava kako bi bili efikasni u zaštiti građana i njihove imovine. Naš rad se poboljšava iz godine u godine, jer imamo novu tehniku, opremu i nove vatrogasce. Prošle godine smo primili šest novih vatrogasaca”, rekao je Belić novinarima.
Ovo Odeljenje, koje pokriva područje Novog Pazara, Tutina i Sjenice, ima 83 zaposlenih, među kojima je 65 vatrogasaca.

Belić je istakao da se vatrogasci u Novom Pazaru stalno susreću sa novim izazovima, a kao primer naveo ekspanziju gradnje i zatvaranje ulica prilikom građevinskih radova.

“Ulice u ovom gradu su vrlo specifične, kao i saobraćajna infrastruktura. Ipak, mi smo zahvaljujući dobroj tehnici spremni da odgovorimo na takve zahteve”, zaključio je Belić.

Exit mobile version