Varnice Srbija – Turska – MSP Srbije : Izjava Erdogana nije prijateljska

Izjava turskog premijera Erdogana da je Kosovo njegova druga zemlja ne može biti prihvaćena kao prijateljska, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

zgrada ministastva
zgrada ministastva

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ocenilo je da izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana o Kosovu  kao “njegovoj drugoj zemlji” ne možu biti “prihvaćena kao prijateljska”.

“Odstupaju od uveravanja koja imamo u kontaktima sa najvišim turskim zvaničnicima. Dušanov grad je verovatno najneprimerenije mesto za takve izjave. Svako u svetu zna da je Kosovo srpska reč i srpska teritorija, čak i oni koji su priznali tu kvazi državu”, navodi se u saopštenju MSP Srbije.

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan juče je na skupu u Prizrenu, kojem je prisustvovalo više desetina hiljada ljudi, rekao da je Kosovo njegova druga zemlja.

Erdogan je rekao i da je “Kosovo Turska, a Turska Kosovo”. Kosovo i turski narod imaju istu istoriju i civilizaciju, rekao je Erdogan i dodao da “jezici, religija, lica mogu biti drugačiji” ali da smo svi “deca iste zemlje,” preneli su mediji.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO