Naslovna Featured Istaknuto VAR poklekao u Senti! Nelogičnost sistema dokazao glavni sudija

VAR poklekao u Senti! Nelogičnost sistema dokazao glavni sudija

var-poklekao-u-senti!-nelogicnost-sistema-dokazao-glavni-sudija

NOVI PAZAR – Fudbaleri Novog Pazara pretrpeli su porz na gostovanju ekipi TSC u prvom kolu Superlige Srbije rezultatom 2:0, a meč je od većine sportske javnosti okarakterisan kao neuspeli test VAR tehnologije.

Večeras smo u Senti bili svedoci totalne nelogičnosti uvođenja VAR sistema u Superligi Srbije od strane sudija na utakmici na čelu sa Šegrtom.

Na početku drugog poluvremena u situaciji koja se nije baš najjasnije videla, tokom prenosa uživo, Jovan Šegrt je odlučio da pogleda snimak.

Nakon 3 minuta čekanja na pregled situacije, a zatim još 2 minuta gledanja snimka Šegrt je pokazao na belu tačku, iako je igrača Novog Pazara, Kikovića lopta najpre pogodila u grudi, a zatim u ruku, što nikako ne bi smelo da bude prekršaj za najstrožu kaznu.

U drugoj situaciji kod prekršaja Leandra nad Dimićem u 85. minutu, igrač TSC je očigledno preoštro startovao sa namerom da povredi igrača, što se videlo na usporenom snimku i umesto da Šegrt traži pregledavanje snimka ili pak da mu sudije iz VAR sobe sugerišu na to ništa od toga se nije desilo.

Nakon mnogobrojnih prekida, glavni sudija na meču je odlučio da nadoknadi pet od 15 izgubljenih minuta, jer je pregledavanje VAR tehnologije trajalo bar 5 minuta, a povređeni grač kluba iz sente se isto toliko vremena iznosio sa terena.

Ovo su samo dve situacije gde su prekršena elementarna pravila igre i oitimamo se zbog čega i zbog koga je uvođen sistem kada u sudijskoj organizaciji rade ljudi koji i dalje donose najblaže rečeno sramne odluke.

Nažalost Novi Pazar će ostati upisan u istoriji primene VAR sistema u Srbiji kao prvi protiv koga je primenjen i to totalno pogrešno.

E.Ć.

Exit mobile version