Naslovna Featured Istaknuto VANREDNO STANJE UKIDA SE NA ĐURĐEVDAN, A POLICIJSKI ČAS U ČETVRTAK

VANREDNO STANJE UKIDA SE NA ĐURĐEVDAN, A POLICIJSKI ČAS U ČETVRTAK

Aleksandar Vučić saopštio je da vanrednog stanja biti ukinuto sledeće nedelje na Đurđevdan. Odluka o ukidanju vanrednog stanja u sredu pred Skupštinom u četvrtak više nemamo policijski čas.

On je rekao da će potpisan predlog predsednika i premijerke ići u sredu u Skupštinu i da se očekuje ukidanje vanrednog stanja.”To bi značilo da od četvrtka nećemo imati policijski čas”, rekao je predsednik .

Predsednik je obrazložio da je državi bilo veoma važno mišljenje struke kada je u pitanju epidemija koronavirusa. Predsednik Vučić je istakao da je sve vreme razgovarao sa strukom, ali da nije stručan za njihov posao.

– Mi smo se trudili da između njihovih mišljenja ponudimo kompromisno rečenje – rekao je Vučić, dodajući da Kon kao potpukovnik veoma dobro razume šta je država.

– Razumem tu vrstu potrebe da neko

Epidemiolog Predrag Kon je istakao da u okviru lekarskog dela kriznog štaba bilo je mišljenje prof. Nestorovića koji je smatrao da tokom praznika ne treba zadržavati slobodu kretanja, i posle nekoliko dana praćenja rezultata došlo se do toga da se relaksiraju mere kretanja.

-Ova kiša je dosta doprinela, i nije bilo nekih velikih okupljanja – istakao je Kon za Pink, dodajući da se dolazilo do kompromisa pri donošenju mera, jer je to, kako smatra prirodan proces rada.

Ističe i da nije istina da je struka popustila pred politikom.

Exit mobile version