Vanredna situacija u Novom Pazaru i dalje na snazi

“ Posledice elementarnih nepogoda još uvijek nisu uklonjene na brojnim seoskim putnim pravcima zbog čega je vanredna situacija u Novom Pazaru još uvijek na snazi“ rekao je načelnik Odjeljenja za vanredne situacije, Naser Crnovršanin. On je nakon poslednje sjednice Gradskog štaba za vanredne situacije kazao da su članovi štaba dobili preko 100 ovakvih prijava za različite seoske putne pravce koji su ugroženi nepogodama.

“ Pokušaćemo da u narednom periodu saniramo i osposobimo najurgentnije pravce za stanovništvo i za vozila”, rekao je Crnovršanin istakavši da je i na sjednici Gradskog vijeća donšena odluka da se angažuju komisije za procjenu štete koje će na ternu utvrditi novonastalu štetu.

” To radimo prije svega da bi imali jedan cjelokupan izvještaj kolika je šteta na infrastrukturi, kolika na stambenim objektima, a kolika na poljoprivrednim gazdinstvima. Postoji signal iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima da će pomoći Grad Novi Pazar. Predstavnici Gradske uprave su takođe bili na sastanku sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede gdje je takođe obećana pomoć za Novi Pazar” rekao je Crnovršanin.

Prvih dana tokom novonastale situacije u Novom Pazaru Gradski štab se najviše bavio zaštitom ljudi i njihovih imanja, te sprječavanjem poplava, dok se sada Štab bavi sanacijom rječnih korita.

“ Pristupili smo izradi nasipa tamo gdje je najneophodnije duž rijeka Jošanice, Raške i Trnavice”, kaže Crnovršanin.

Prema izjavama direktora JKP “Vodovod i kanalizacija” Hanefije Brničanina već u subotu građani mogu očekivati normalizaciju vodosnabdevanja u gradu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO