Uzurpacija vojne i gradske parcele u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Građevinska inspekcija donela je rešenja o zatvaranju nelegalnih gradilišta na parcelama pored Ulice Stefana Nemanje koje su u državnom vlasništvu, a čiji su korisnici Ministarstvo odbrane i Grad Novi Pazar, saznaje radio Sto plus.

Radovi na parcelama broj 436/4 i 437, koje su u sklopu kasarne “Rifat Burdžević Tršo”, nezakonito su izvođeni par nedelja, a obuhvatali su iskopavanje i izgradnju dva objekta.
Inspekcijskim nadzorom, urađenim po nalogu nadležnog tužilaštva, otkriveno je da je na parceli broj 436/4 izgrađen objekat dimenzija 11х7 metara, kao i da je investitor Igor P.

Kao investitor objekta dimenzija 15×6 metara na parceli broj 437 naveden je Nebojša B, a Nihad T. i Marina P. dve iskopine 20×7 metara, na kojima nije započeta gradnja.

“Zbog bespravne izgradnje su pokrenuti upravni postupci i doneta rešenja o uklanjanju, zatvaranju gradilišta i izvršenju, te je obavešten Odsek za privredni kriminal Policijske uprave u Novom Pazaru. Protiv investitora, odnosno, izvođača radova podnete su krivične prijave Osnovnom tužilaštvu”, odgovorili su nam iz Odeljenja za inspekcijske poslove.

Ministarstvo odbrane nije odgovorilo na pitanja da li je upoznato i kako je moguće da se na parcelama koje su deo kompleksa vojne kasarne izvode radovi i da li su dali saglasnost investitorima za taj posao.

Radio Sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO