Naslovna Featured Istaknuto UŽIVO) NAJNOVIJE MERE! PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO: Od sutra u 8 ujutru zatvaraju...

UŽIVO) NAJNOVIJE MERE! PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO: Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti i saopštava koje su najnovije mere u borbi protiv koronavirusa u Srbiji 

– Od 103 zaražena, šest lica je u teškom stanju, oni su na respiratorima. Očekujemo dalje ubrzano povećavanje broja zareženih. Nama je Infektivna klinika u Beogradu gotovo puna, prelazimo na kliniku Dragiša Mišović. Danas je dvoje dva puta bilo negativno na testu i pušteno je kući, ali nam dolaze novi. Očekujemo da sutra bude pušteno još troje, ali do sutra u ovo vreme biće najveći broj zaraženih. Ova brojka preko 100 je veoma važna jer to znači da je došlo do progresije, to se dogodilo u svim zemljama i mi to ne možemo da zaustavimo. Možemo da pazimo da rast ne bude eksponencijalan, da traje što duže i da razvučemo taj period. Dakle, važna je disciplina – rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija kupila još 200 respiratora.

– Nemamo mi 1008 slobodnih respiratora jer su neki oboleli ljudi već prikačeni na njih. Popodne sam razgovarao sa predsednikom Dodikom, Republika Srpska ima veoma mali broj respiratora. Ne želimo da dođemo u situaciju da moramo da biramo ko je mlađi pa da ga prikačimo na respirator. Mi uspešno radimo, ali nas to neće spasiti i neće izlečiti, neće nam pomoći da izbegnemo ono što se desilo u Bergamu ili Breši. Ukoliko bismo uspeli da se izolujemo svi jedni od drugih sada, taj virus ne bi mogao da uradi ništa. Uvešćemo još teže mere. Od sutra u 8 ujutru zatvaraju se svi granični prelazi za drumski, železnički i rečni saobraćaj! – rekao je Vučić.

Exit mobile version