Naslovna Vijesti UŽAS!!!! “UPROPASTIO JE MOJU ĆERKU!” Hodža optužen da je SILOVAO MALOLjETNICU, mještani...

UŽAS!!!! “UPROPASTIO JE MOJU ĆERKU!” Hodža optužen da je SILOVAO MALOLjETNICU, mještani u šoku!

Hodža Bekir Nuredini iz sela Sibovac kod Podujeva optužen je da je seksualno zlostavljao šesnaestogodišnju djevojčicu kojoj je u džamiji predavao vjeronauku. Kako „Alo!” saznaje, policija je obavila razgovor sa hodžom, djevojčicom i njenom porodicom, a uskoro bi trebalo da stigne i specijalistički nalaz lekara.

Djevojčica je rekla da ju je hodža Nuredini prvi put seksualno zlostavljao kada je imala šesnaest godina, ali da je dijve godine iz straha ćutala o tome. Ona je želela da izučava vjeru i zato je upisala vjersku školu i nekoliko nedelja išla na predavanja. Tada je, kako ona tvrdi, hodža počeo seksualno da je zlostavlja u prostorijama džamije – kaže za „Alo!” izvor iz Podujeva, koji je blizak istrazi.

Kosovska policija je otvorila istragu, u koju se uključilo i nadležno tužilaštvo.

– U okviru naše nadležnosti preduzeli smo sve potrebne korake. Uzeli smo izjave od strana u postupku i u saradnji sa tužilaštvom procesuirali slučaj. Predmet je prosleđen tužilaštvu u Prištini – navode u policiji u Podujevu.

Mještani zaprepašteni!

U selu Sibovac u Podujevu, gde hodža Nuredini obavlja vjersku službu 25 godina, kažu da su zaprepašćeni i da od Islamske zajednice Kosova i Metohije i policije traže da ispitaju slučaj.

V. I., djevojčicina majka, kaže da se njena ćerka godinama loše oseća zbog, kako navodi, užasa koje joj je hodža Nuredini radio.

– Hodža je upropastio moju ćerku, koja je dijve godine krila od nas užas kroz koji je prošla. On mora da odgovara, idemo do kraja, nećemo odustati. Trebalo je da moju ćerku uči vjeri, a on ju je seksualno zlostavljao – kaže ona.

S druge strane, hodža Bekir Nuredini odbacuje optužbe i kaže da poznaje devojku, ali da se nikada prema njoj, ili prema drugoj djeci, nije neprimjereno ponašao. Nuredini kaže da mu je prijetila djevojčicina porodica i da se ne oseća bezbjedno.

Sreo sam se sa članovima njene porodice i oni su mi rekli da imaju metak za mene. Neka me ubiju, ali ja to dijete pipnuo nisam. Dve i po decenije sam vjersko lice, ljudi me poznaju i svi znaju kakav sam čovjek. Teško mi padaju ovakve optužbe – rekao je hodža Nuredini.

Islamska zajednica Kosova zakazala je sednicu Veća na kojoj će, između ostalog, biti reči i o hodži Bekiru Nurediniju, koji je optužen da je seksualno zlostavljao učenicu kojoj je predavao vjeronauku. U toj zajednici kažu da su duboko uznemireni zbog informacije da je njihov službenik optužen da je počinio to djelo.

– Dobili smo tu informaciju i o svemu će biti reči na Veću. Uznemireni smo, teška je to optužba. Donećemo odluku kada budemo imali sve informacije i kada čujemo reč nadležnih institucija koje vode istragu. Nikada do sada nije bilo zamerki na rad kolege Nuredinija – kažu u Islamskoj zajednici Kosova.

Exit mobile version