Poljoprivrednicima je danas podeljena I mehanizacija, koju će zajednički koristiti preko svojih udruženja. U pitanju su priključne  traktorske mašine za pripremu stočarske hrane. Posebno je podeljeno i 23  čobanice.

Kosačice sa dva diska, rasturači sena sa dve glave i ostala oprema u stočarstvu, koja je danas podeljena u velikoj meri olakšaće posao poljoprivrednicima. Provodiće manje vremena na polju, a posao će biti urađen brzo, pa će opremu moći da koriste I ostali članovi poljoprivrednih udruženja. Podeljene su I čobanice- električni pastiri, a sve u cilju da poljoprivrednicima, kojima nedostaje radna snaga bude lakše.

Ovim se završava podela mehanizacije, koja je kupljena u okviru podsticajnih sredstava za unapređenje poljoprivrede, gde je iz gradskog budžeta izdvojeno 70 odsto sredstava, a 30 odsto su učestvovali poljoprivrednici.

Grad već godinama pomaže razvoj poljoprivrede ovog kraja, klako kroz budžetska sredstva, tako i uz pomoć raznih međunarodnih fondova I organizacija, a sve u cilju da građanima, koji žive na selu olakšaju uslove života.

Podeli