Usvojena trasa auto-puta Požega – Ivanjca – Boljare

Delegacija Srbije potpisaće tokom posete Kini i sporazum za deonicu Koridora 11 Preljina – Požega i Požega – Boljare. Reč je o deonici auto – puta do Crne Gore, na kojoj će biti 97 mostova i 51 tunel. Kako je potvrdila resorna ministarska Zorana Mihajlović, taj sporazum je vrlo važan za Srbiju, jer je to, kako je istakla, početak razgovora o tome kako treba realizovati te deonice.

Usvojena trasa auto-puta Požega – Ivanjica – Boljare, duga je 107 kilometara I projektovana je za brzine od 100 do 120 kilometara na čas. Izuzetno je zahtevna, objašnjavaju stručnjaci, jer je na trasi potrebno čak 97 mostova I 51 tunel. Kako je najavila potpredsednica Vlade I ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, to je samo jedan od projekata o kojima će se razgovarati u Kini.

‘’U Kini će se razgovarati i o otvaranju direktne avio-linije i aerodromu “Nikola Tesla”, najavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

‘’Odnosi Srbije i Kine su za nas vrlo važni i daju nam mogućnost da se brže razvijamo. Učestvovati u velikom projektu Jedan pojas – jedan put je važno za Srbiju”, rekla je Mihajlović, dodajući da nema zemlje koja nije na neki način povezana sa tim projektom.
Ministarka je naglasila da na svim projektima sa Kinom, kao i ostalim, Srbija želi da učestvuju domaće firme, te pozvala domaće kompanije da se udružuju kako bi dobile što više posla.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO