Usvojena dopuna budžeta

Sandžak – Rožaje – Nakon skoro petočasovne rasprave, u okviru XXII redovne sjednice lokalnog parlamenta, usvojen je predlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o Budžetu opštine Rožaje za 2013.godinu, dok su ostale tačke dnevnog reda, planirane za ovu sjednicu, odložene za četvrtak.
rozaje skupstina
Obrađivač materijala, Sekretar Sekretarijata za privredu i finansije, Mevljuda Cikotić je pojasnila da je razlog za donošenje rebalansa kreditno zaduženje Opštine od oko 1, 2 miliona eura, potrebnih za izgradnju primarnog gradskog vodovoda. Rebalansirani budžet iznosi 5. 471 850 eura i za oko 23 odsto je viši u odnosu na planirani.

Predsjednik Opštine Nusret Kalač je rekao da do rebalansa Budžeta najvjerovatnije ne bi došlo da nije bilo kreditnog zaduženja za izgradnju primarnog gradskog vodovoda, što govori u prilog činjenici da je lokalna uprava kvalitetno planirala osnovni Budžet.

U nastavaku XXII redovne sjednice, planirane za četvratak, lokalni odbornici će razmatrati informaciju o stanju bezbijednosti u opštini Rožaje, izvještaj o radu JU Centra za socijalni rad za 2012.godinu, izvještaj o radu Doma zdravlja Rožaje za 2012.godinu, informaciju o poslovanju Uprave za šume PJ Rožaje za 2012.godinu i predlog Odluke o dodjeli zemljišta na korišćenje bez naknade

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO