Usvojen rebalans budžeta, manje novca u gradskoj kasi

Drugim rebalansom budžeta o kojem se raspravljalo predviđeno je da se u gradsku kasu tokom ove godine slije ukupno 2.978.351.000 dinara, što je manje od ranije planiranih prihoda od 3,15 milijardi dinara.

Projektovano je da će do smanjenja prihoda doći u oblasti naplate doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta od kojih će, umesto planiranih 420 miliona, biti naplaćeno nešto više od 248 miliona dinara.

Izvestilac po ovoj tački dnevnog reda, Senad Melajac je rekao da su zbog smanjenja prihoda, izvršene promene i na rashodovnoj strani budžeta. Tako će izdvajanja za plate zaposlenih u lokalnoj samoupravi biti umanjena za oko 12 miliona dinara, dok će oko četiri miliona biti ušteđeno na isplatama nagrada i bonusa.

Umesto planiranih 709 miliona za korišćenje roba i usluga, drugim rebalansom je za tu stavku namenjeno oko 563 miliona dinara. Socijalna davanja biće umanjena za 30 miliona, dotacije sportskim organizacijama za preko 40 miliona, a školama za oko 15 miliona dinara.

Budžetski deficit na kraju godine iznosiće blizu 107,5 miliona dinara.

Zbog izbora na funkciju gradonačelnika Grada Novog Pazara, na sednici Skupštine odlučeno je da odborniku sa izborne liste „EVROPSKI NOVI PAZAR-RASIM LJAJIĆ“, Nihatu Biševcu prestane mandat, a za odbornika sa ove liste imenovan je Ramiz Župić.

Odbornik Muzafer Dragolovčanin je podneo ostavku na prethodnoj sednici, a kao sledećoj na odborničkoj listi potvrđen je mandat Edini Rašljanin.

Mandat je prestao da važi i odborniku sa izborne liste „ALEKSANDAR VUČIĆ, IVICA DAČIĆ-ZA NAŠU DECU (SNS, SPS, SRS, PS, JS, SNP)“, Igoru Novoviću, zbog izbora na funkciju zamenika gradonačelnika Grada Novog Pazara, a posao odbornika nastaviće da ispred ove koalicije obavlja Danijela Vukomanović.

Ostavku na mesto odbornika podneo je Fuad Baćićanin sa izborne liste „SDA SANDŽAKA – DR. SULEJMAN UGLJANIN“, a sledeća na ovoj listi, kojoj je glasovima skupštinske većine danas potvrđen mandat je Maida Baltić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO