Usvojen rebalans budžeta, imenovana tri nova direktora

Usvajanje prve revizije budžeta za 2016.godinu, izbor novih vršilaca dužnosti  direktora javnih preduzeća, promena imena osnovne škole Rastko Nemanjić Sava na Dojevićima, usvajanje operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Novog Pazara za 2016  kao i akcionog plana za poboljšanje položaja žena i unaprednjenje rodne ravnopravnosti u Novom Pazaru za period od 2016-2020. godine –samo su neke od odluka koje su usvojene na zasedanju gradske Skupštine. Odbornici lokalnog parlamenta imenovali su i šest novih odbornika, jer je petorici prestao mandat zbog izbora u izvršnim organima dok je jedan podneo pisanu ostavku.

Prvom izmenom, planirano je da budžet Novog Pazara za ovu godinu bude za preko 181,5 miliona dinara veći i da iznosi 2.750.229.000 dinara, uz deficit od 135.000.000 dinara, koliko je iznosio i pre rebalansa.

Prema rečima predlagača, do rebalansa je došlo zbog toga što je u međuvremenu iz budžetskih sredstava Republike Srbije Novom Pazaru prebačeno 60 miliona dinara, dok su ministarstva građevine i rada i socijalne politike uplatila 20, odnosno 13,8 miliona dinara. Očekuje se da se u gradsku kasu slije više novca i od komunalnih taksi, nego što je planirano prvobitnim budžetom.

Glasovima vladajuće većine danas su imenovani tri nova direktora .  Emin Omerović novi je direktor  JKP “Gradska čistoća”, dok je novi v.d. Direkcije za izgradnju grada  Seljahudin Muratović, koji je i ranije bio na čelu ovog preduzeća. Skupština je razrešila dužnosti i direktorku muzeja “Ras” Jasminu Fortić, a umesto nje na čelu te ustanove biće Milena Rajović.

Novopazarski parlament ponovo je za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja izabrao Ervina Ćorovića, a Parking servisa Armina Mehovića.

Na današnjem zasedanju usvojen je i početni likvidacioni izveštaj Sportskog centra Novog Pazara, kojim je prikazano da su dugovanja te javne ustanove preko 51 miliona dinara, od kojih je 37 miliona za plate zaposlenih.

“Kada smo pokretali postupak likvidacije Sportski centar je imao 29 radnika.  Njih sedmoro je otišlo u penziju, 11 je dobilo otkaz, dok njih 11 i dalje radi i angažovani su preko ugovora o delu. Od kada sam došao na čelo Sportskog centra, odnosno od kada je počela likvidacija preduzeća mesečno ušredimo 1.200.000 dinara I onda neko kaže da nema pomaka. Pogledajte šta je sve uradjeno “- rekao je likvidacioni upravnik Sportskog centra Zenib Biberović.

Glasovima svih odbornika doneta je odluka o pokretanju postupka preimenovanja osnovne škole “Rastko Nemanjić Sava” na Dojeviću u “Kalifa bin Zajed Al Nahjan”, a škole “Aleksandar Stojanović Leso” u Deževi u “Rastko Nemanjić”.

Usvojene su i izmene i dopune komunalnih taksi kojim će se cena firmarina smanjiti za četiri odsto, dok će takse za motorna i priključna vozila poskupeti za tri odsto.

Lokalni parlament je odlučio i da će Gradsko pravobranilaštvo ubuduće delovati kao poseban organ, a ne jedinica, Gradske uprave. Danas je formiran je i novi Štab za vanredne situacije čiji komandant će biti gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Na današnjem skupštinskom zasedanju za zamenika sekretara skupštine izabran je Vahidin Melajac, diplomirani pravnik. Odbornici su danas glasali za predlog operativnog plana odbrane od poplava na teritoriji grada Novog Pazara za vode za 2016. Godinu, ali I za akcioni plan za poboljšanje položjajažena I unapredjenje rodne ravnopravnosti u Novom Pazaru za period 2016-2020.

Odbornici Gradske skupštine Novog Pazara imenovali su danas I šest novih odbornika, jer je petorici prestao mandat zbog izbora u izvršnim organima, dok je jedan podneo pisanu ostavku. Zbog izbora u izvršnim organima mandati su prestali Nihatu Biševcu i Albinu Šabotiću, sa izborne liste „Za evropski Novi Pazar- Rasim Ljajić“, a na njihovo mesto imenovani su odbornici Enver Ujkanović i Safet Vesnić. Mandati su prestali i Nebojši Raviću, Gradimiru Nedeljkoviću i Dejanu Kulundžiću, sa izborne liste „Aleksandar Vučić- Srbija pobedjuje“, a novi odbornici ove liste su Bane Milosavljević, Slobodan Nedeljković i Bojan Petrović. Ostavku je podneo Enis Imamović, sa izborne liste “SDA Sandžaka- dr Sulejman Ugljanin“, a na njegovo mesto je imenovan odbornik Emro Bihorac

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO