Uspješna saradnja na prekograničnom projektu

U Bijelom Polju održana je završna konferencija projekta prekogranične saradnje između Srbije i Crne Gore, odnosno novopazarskog JKP “Vodovod i kanalizacija” i JP “Vodovod Bistrica” iz Bijelog Polja, pod nazivom “Jačanje ekonomskog razvoja kroz održivo upravljanje vodenim resursima”.

Projekat je trajao unazad dvije godine, a na konferenciji su prezentovani rezultati saradnje na ovom bitnom projektu. Partneri na projektu bili su JKP “Vodovod i kanalizacija” i Grad Novi Pazar , a sa druge strane JP “Vodovod Bistrica”, opština Bijelo Polje i Uprava za vode Crne Gore. Konsultant na projektu bio je Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta iz Sarajeva.

Rezultati koji su postignuti za JKP “Vodovod i kanalizacija” i za grad Novi Pazar su veoma značajni. Za nešto više od godinu dana, u okviru ovog projekta u Novom Pazaru uspješno su između ostalog završeni radovi na renoviranju šest pumpnih stanica.

Projekat je finansijski podržala Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora. Ukupna vrijednost projekta je 505.397 eura. Za projektne aktivnosti u Bijelom Polju opredijeljeno je 274.463 eura, a za Novi Pazar 230.934 eura. Finansijski doprinos Evropske unije realizaciji projekta, posredstvom delegacija u Crnoj Gori i Srbiji, iznosi 414.568,50 eura, a dužina trajanja projekta bila je 24 mjeseca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO