Naslovna Featured Istaknuto Uspešno završena ”ORA Novi Pazar 2021.”

Uspešno završena ”ORA Novi Pazar 2021.”

uspesno-zavrsena-”ora-novi-pazar-2021.”

”Omladinska radna akcija Novi Pazar 2021.” uspešno je završena. Iako lokalnog karaktera već drugu godinu zaredom, zbog pandemije korona virusa, i ovogodišnja akcija je dala dobre rezultate, kako u smislu realizovanih aktivnosti na Pazarskoj plaži i brojnim izletištima i sportskim terenima, tako i u onom najvažnijem smislu druženja i sklapanja prijateljstava za ceo život. Odlukom Štaba ORA svi akcijaši su dobili udarničke značke.

Dok internet revolucija i nove tehnologije polako ali sigurno menjaju svet i navike ljudi, omladinske radne akcije postaju čuvari trajnih vrednosti. To je i ove godine potvrđeno na završnoj svečanosti Omladinske radne akcije Novi Pazar 2021. u naselju ”Laki i Bane”. Odluku Štaba da svi akcijaši budu udarnici, saopštio je idejni tvoraci i komandant ORA Novi Pazar Kasim Zoranić.

Pomalo zaboravljene društvene igre, ali prave, ne one online, za omladince u naselju imaju poseban značaj. Međugeneracijsko druženje, takođe nema cenu.

Iako je akcija i ove godine imala lokalni karakter, posebni gosti su ipak uspeli da dođu. Među njima Rajka Vujović iz Novog Sada, Cveće Miljković iz Rume, ali i članovi Titovog Yu pokreta, Nenad Bjeloš iz Pančeva i Petronije Šuljagić zvani Pera student iz Beograda.

”Ovo je simbol jednog drugačijeg vremena, kada se cenio običan čovek, kada je kriminal bio ružna stvar, kada je bogatstvo bilo nebitno. Zapravo, bogatstvo se sastojalo od ovakvih stvari, ko je koliko prijatelja stekao u životu”, izjavio je Petronije Šuljagić.

Komandant naselja ”Laki i Bane” Nedžad Eminović najavio je nastavak dobre prakse.

Udarničke značke dobili su svi omladinci, veterani i humanitarci koji su učestvovali u ovogodišnjoj, trećoj po redu radnoj akciji u Novom Pazaru, koja predstavlja model novog omladinskog volonterizma, po ugledu na radne akcije iz perioda bivše Jugoslavije.

S.Lj.

Podeli

Exit mobile version