USKORO. Tetovaža koja otkriva da li lažete! (VIDEO)

tetovaza

Google bi uskoro trebalo da lansira elektronsku tetovažu koja će se ugrađivati u vrat korisnicima i služiće kao mikrofon i detektor laži. Google Motorola mobility podnela je zahtev Američkoj kancelariji za patente i navela da planira da spoji tetovažu sa mobilnim uređajima.

Predviđeno je da se ovaj minijaturni uređaj, koji predstavlja kombinaciju elektronske tetovaže i aparata za mobilnu komunikaciju postavlja na vrat korisnika i služi kao dopunski mikrofonza telefon. S obzirom na to da će biti u blizini usta korisnika, tetovaža će smanjiti buku i omogućiti kvalitetniji razgovor.

Uređaj će omogućiti bežičnu komunikaciju s drugim mobilnim uređajem, što znači da ćete moći da da razgovarate bez pritiska na dugme za javljanje.

Još jedna sjajna mogućnost ove tetovaže jeste ta što je možete koristiti kao detektor laži. Uređaj će imati detektor koji će preko kože otkrivati da li lažete ili ne. Nervozni korisnik koji laže imaće drugačiju reakciju kože od onog koji govori istinu, što će ova tetovaža odmah primetiti.

Tetovaža bi trebalo da radi na baterije koje će moći da se pune.

Međutim, još nije razrađeno kako će se tetovaža nositi, odnosno da li će biti postavljena na ogrlicu ili ugrađena direktno na kožu grla. Takođe nejasno je da li će moći da se skine i kako.

SandzakHaber.net

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO