Naslovna Sandžak Novi Pazar Uskoro semaforsko regulisanje saobraćaja u centru

Uskoro semaforsko regulisanje saobraćaja u centru

Zasjedao je Savet za bezbednost saobraćaja grada Novog Pazara. Na sjednici je konstatovano da je Novom Pazaru potreban veći broj saobraćajaca, da je saobraćajna policija u poslednjih nekoliko nedjelja aktivnija, posebno u regulisanju saobraćajnih gužvi u centru grada i Ulici Generala Živkovića. Uskoro će u centru biti instalirani semafori na tri lokacije.

Nakon niza realizovanih akcija o bezbjednom učešću u saobraćaju, posebno najmlađih, održana je sjednica Saveta za bezbednost saobracaja grada Novog Pazara, nakon pauze prouzrokovane koronavirusom. Pred članovima tog Saveta našla su se mnoga pitanja, a donijeti su važni zaključci i odluke.

“Razgovarali smo o ulozi saobraćajne policije, primetno je da su u poslednjih nekoliko nedjelja pripadnici saobraćajne policije mnogo aktivniji, posebno u rješavanju saobraćajnih gužvi u centru grada. Potrebno je raditi još više. Mi smo sa načelnikom policije u ovom gradu Bogoljubom Živkovićem došli do zajedničkog zaključka da Novi Pazar zaslužuje veći broj saobraćajnih policajaca i na tome ćemo raditi u budućnosti”, rekao je predsednik saveta za bezbednost saobraćaja Mirsad Jusufović.

S ciljem smanjenja opasnosti i podizanja bezbjednosti u saobraćaju Gradska uprava će finansirati izradu projekta i instalaciju semafora na tri lokacije u centru.

“Projekat je u završnoj fazi, a sutra se raspisuje javna nabavka za instalacije za semafore. Za nekih 15 dana imaćemo instalirane semafore na sva tri izlaza iz kružnog toka u centru. To će doprinijeti, i povećati bezbjednost prelaska preko pešačkog prelaza”, rekao je Jusufović.

U borbi protiv nesavjesnih vozača, na najkritičnijim dionicama biće postavljeni digitalni led brzinski displeji koji uz pomoc radara mjere i prikazuju brzinu.

„Njih ćemo postavljati u zonama škola, na državnim putevima gdje nismo nadlježni i nije moguće postaviti fizičke barijere (usporivači brzine) i tako ćemo pokušati da upozorimo nesavjesne vozače, ciljana naselja su nam Jusuf Potok gdje se desila ona nesreća prije par mjeseci, potom Lukare, u blizini škole „Ćamil Sijarić“, škole „Meša Selimović“ u blizini Petrove crkve i škole u Muru“, rekao je Jusufović.

On je kazao da će tokom ljeta mnoge aktivnosti i projekti na podizanju bezbjednosti saobraćaja biti realizovani, naročito kako bi djeca u septembru bezbjedno krenula u školu.

Exit mobile version