Uskoro fiskulturna sala za đake OŠ Jovan Jovanović Zmaj

Novi Pazar – U OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, kako je najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, uskoro će početi izgradnja fiskulturne sale. Škola postoji već 30 godina, a prvi put će dobiti prostor za održavanje fizičkog vaspitanja.

Učenicima ove škole Abdurahmanu, Amiru, Omeru i njihovim drugarima će fiskulturna sala mnogo značiti. Čas fizičkog vaspitanja đaci ove škole održavali su u učionici ili kada je sunčano vreme u školskom dvorištu. Srećni su što će uskoro spoznati kako zapravo izgleda pravi čas fizičkog vaspitanja.

Ova škola će uskoro nakon 30 godina, koliko postoji dobiti fiskulturnu salu. Nastavnik fizičkog vaspitanja u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” Mile Nedeljković kaže je fizička aktivnost od velikog značaja za pravilan rast i razvoj dece. Kada dobiju odgovarajući prostor, imaće bolje uslove da deci omoguće treniranje različitih sportova.

“S obzirom da se deca sve manje bave fizičkom aktivnošću ili nekim sportom ova sala će mnogo značiti. Sigurno će čas fizičkog vaspitanja za decu biti kvalitetniji”, kazao je Nedeljković.

Kako je najavljeno prilikom posete ministra prosvete Mladena Šarčevića Novom Pazaru, resorno ministarstvo i grad Novi Pazar finansiraće izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” i rekonstrukciju škole “Rastko Nemanjić” u Deževi.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO