Uskoro bolji uslovi za đake OŠ “Desanka Maksimović”

Grad Novi Pazar ima spreman projekat rekonstrukcije OŠ „Desanka Maksimović“ i izgradnje fiskulturne sale. Realizacija projeka bila je predviđena prošle godine, ali je zbog pandemije korona virusa odložen. Početak realizacije ovog važnog projekta, koji će omogućiti bolje uslove đacima i prosvetnim radnicima, planiran je  da bude realizovan među prvima u Sandžaku.  I dalje se čeka saglasnost Vlade Republike Srbije za ulaganje u obrazovanje.

Dotrajala osnovna škola Desanka Maksimović uskoro će biti rekonstruisana, a đaci će dobiti i fiskulturnu salu. Sva dokumentacija je spremna, a obezbeđena i građevinska dozvola za realizaciju ovog vrednog projekta, koji će kako je dogovoreno finansirati Kancelarija za javna ulaganja. Za početak radova čeka se saglanost za ulaganje u obrazovanje od Vlade, kada će đaci dobiti modernu školu i mnogo bolje uslove za pohađanje nastave.  U školi željno iškuju početak realizacije projekta.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je prilikom posete osnovne škole Desanka Maksimović rekao da će realizacija projekta rekonstrukcije ove škole biti među prioritetima.

„Danas smo obišlu osnovnu školu Desanka Maksimović, koja je bila predviđena za potpunu rekonstrukciju čija je vrednost 400 miliona dinara, a koja osim rekonstrukcije obuhvata i izgradnju fiskulturne sale. Za izvođenje radova bila je prirpemljena kompletna dokumentacija i građevinska dozvola, a teneder planiran početkom aprila. Zbog epidemiološke situacije, Vlada je donela odluku da se tada sve investicije u obrazovanje odlažu, a da  su moguća ulaganja  samo u zdravstvo. Mi smo u razgovoru sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja dobili obećanja ove godine da će škola „Desanka Maksimović“ biti prva u Sandžaku , koja će biti urađena, kada se dobije saglasnost Vlade za investiciju u obrazovanje“, rekao je Biševac.

Rekonstrukcija će biti urađena po svim evropskim standardima.

„Pored OŠ „Bratstvo“, koja je potpuno rekonstruisana i gde je izgrađen i zatvoreni bazen sigurno je  jedna od najboljih i najlepših škola u Srbiji. Rekonstrukcija OŠ „Desanka Maksimović“ u okviru projekta biće urađena po svim evropskim standardima, a sve za dobrobit đaka i prosvetnih radnika“, rekao je Biševac.

Biševac je na kraju poručio da će Grad Novi Pazar nastaviti da ulaže u obrazovanje, podsećajući da su  u poslednjih nekoliko godina obezbeđena sredstva za izgradnju , ali i rekonstrukciju brojnih obrazovnih ustanova.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO