Uredno snabdevanje toplotnom energijom

U jeku grejne sezone korisnici Gradske toplane uredno su snabdeveni toplotnom energijom. Kako kažu nadležni Toplana je spremna i za najvljeno zahlađenje krajem nedelje. A zbog ukidanja takse na priključak, ali i kvalitenije usluge poslednjih godina, Toplana nakon duže vremena priključuje i nove korisnike.

”Od početka grejne sezone za korisnike Gradske toplane nije bilo prekida u snabdevanju toplotnom energijom, a nabavljene su i dovoljne količine energenata”, kaže direktor Gradske toplane Vladimir Marinković.

Kvalitet usluga Gradske toplane poslednjih nekoliko godina je na zadovoljavajućem nivou. Krajem prošle godine, uz saglasnost osnivača, Grada Novog Pazara, ukinuta je taksa za priključak, čime je dodatno probuđeno interesovanje investirora stambeno-poslovnih objekata u izgradnji za priklučenje na sistem daljinskog grejanja, a novi korisnici, kako se najavljuje, imaće i mogućnost za plaćanje po utrošku.

”Nakon ukudanja takse, određen broj investitora koji grade stambeno poslovne prostore, a koji se nalaze na trasi toplovoda, iskazali su zainteresovanost za priključenje tako da je u decembru realizovan, nakon skoro 12 godina, novi priključak za zgradu koja se nalazi u Ul Dede Šehovića”, rekao je Marinković. On je pozvao investitore i sve zainteresovane da se prijave za izdavanje uslova za priključak na distributivni sistem.

U Toplani su zadovoljni i procentom naplate potraživanja ostvarenom tokom 2020.godine, kada je 93 odsto građana i 98 odsto pravnih subjekata izmirilo svoje obaveze. Iz ovog preduzeća apeluju na korisnike da to čine i ubuduće, kako bi kvalitet usluge ostao na zadovoljavajućem nivou.

S.Lj.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO