Naslovna Sandžak Novi Pazar Uređenje sekundarnog korita Jošanice!

Uređenje sekundarnog korita Jošanice!

0

Novi Pazar – Na osnovu zaključka Gradskog štaba za vanredne situacije, počela je akcija uređenja sekundarnog korita Jošanice u naselju Jaklja.

To podrazumeva rušenje objekata, ograda i svega onog što su građani samoinicijativno postavljali u blizini svojih domova, a što je, kako se ispostavilo, dodatno doprinelo povećanju poplavnog talasa, koji je prošle nedelje najviše pogodio upravo stanovnike ovog naselja. Plan nadležnih naišao je na odobravanje i kod samih meštana, koji su pristali čak i na rušenje sopstvenih objekata.

Odlluku o uređenju sekundarnog korita Jošanice u naselju Jaklja doneo je, na sinoćnjem zasedanju Gradski štab za vanredne situacije. Namera je, da se taj deo grada, koji je najviše pogodio poplavni talas od prošle nedelje, na što efikasniji način zaštiti od mogućih poplava u narednom periodu.

Obrazlažući ovakvu odluku Štaba Naser Crnovršanin kaže:”Zbog zauzeća raznim ogradama, zbog probijanja sekundarnog korita došlo je do plavljenja kako se nije očekivalo. Samim tim znatno je bio otežan i rad svih subjekata zaštite i spasavanja, i ne samo otežan, već je u pojedinim delovima naselja bio i onemogućen pristup onima koji spasavaju ljudske živote i imovinu građana. Zato smo usvojili ovaj zaključak, kojim je naloženo inspekciji da ukloni sve te objekte kako bi se trasirao put od Ukrasa do Svojborskog mosta”. Meštani ovog naselja, koji su tokom poplava praktično bili odsečeni od sveta, prepoznali su nameru nadležnih kao preventivnu odbranu od eventualnih budućih poplava. U nadi da se 7.mart više nikome ne ponovi, oni pristaju i na uklanjanje i vlastitih objekata. ”Pristao sam na rušenje lokala za dobrobit svih građana ovog naselja”, kaže meštanin Denis Rustemović. I ostali stanovnici Jaklje sa kojima smo razgovarali, sa odobravanjem su prihvatili akciju nadležnih. Kako je planirano, nakon uklanjanja svih objekata i ograda, biće trasiran put od Ukrasa do Svojborskog mosta, kojim će se omogućiti bolji prilaz do meštana ovog naselja.

Posting....
Exit mobile version