UREĐENJE KORITA JOŠANICE: Zelenilo uređuje obalu

Novi Pazar – Radna jedinica Zelenilo, koja posluje u sklopu Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća, već dve nedelje angažovana je na uređenju rečnog korita Jošanice. Inicijativa je potekla od samih meštana, a radovi se danas izvode u ulici Kej skopskih žrtava.

Kemal Đulović, jedan je od savesnih građana Novog Pazara koji voli svoj grad i vodi računa o uređenju životne sredine. Njegova ideja realizuje se uz pomoć radnika JKP Gradska čistoća.

”Za mene i moj komšiluk ova akcija mnogo znači. Ovi ljudi rade i više nego što im je posao. Sada je bolje nego što je bilo, a može biti još bolje. Moja ideja je da se u drugoj fazi detaljnije pročisti korito i da se na obali zasadi drveće”, kaže Đulović.

Na ovim poslovima ekipa gradskog Zelenila angažovana je već duže od dve nedelje. Prema rečima rukovodioca ove jedinice Jasmina Ahmetovića, radovi će biti završeni u narednih nekoliko dana.

Iako uređenje rečnih korita i ne spada u red redovnih aktivnosti Gradske čistoće, direktor ovog preduzeća Emin Omerović ističe da je Gradska uprava ove godine obezbedila finansijska sredstva iz republičkog budžeta, pa se intenzivnije radi i na tim poslovima. Efikasnost radova, naglašava, u velikoj meri zavisi od samih građana.

Za čistiji i lepši grad potreban je doprinos svih građana. Odgovorno ponašanje i veća saradnja sa nadležnim službama siguran su put do uspeha. Ukoliko neko ima problem gde da odloži građevinski i drugi kabasti otpad, samo je potrebno da se obrati nadležnima u preduzeću Gradska čistoća.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO