Srijeda, 6 Jula, 2022
NaslovnaSandžakNovi PazarUpravni sud presudio je da je žalba Stranke demokratske akcije neosnovana

Upravni sud presudio je da je žalba Stranke demokratske akcije neosnovana

almir lekovicUpravni sud presudio je da je žalba Stranke demokratske akcije na verifikaciju mandata odborniku sa izborne liste “Dr Mirsad Đerlek- Sandžačka narodna partija- Ujednjeni regioni Srbije”, Kenanu Duljiću, neosnovana.

Pristiglo je I mišljenje resornog ministarstva povodom predstavke SDA o nezakonitosti u radu Skupštine održane 21. februara ove godine, u kojem se kaže da nije bilo povreda procedure koje bi mogli uticati na zakonitost I pravilnost akata donetih na navedenoj sednici Skupštine.

“Žalba predstavnika SDA na zakonitost rada Skupštine u postupku verifikacije mandata je u potpunosti neosnovana I u skladi sa zakonom I podzakonskim aktima Grada Novog Pazara.  U presudi Upravnog suda rečeno je pa je pravilno po oceni ovog suda Skupština Novog Pazara odlučila kada je donela odluku o potvrđivanju mandata pravilnom primenom Zakona o lokalnim izborima I Zakona o loklanoj samoupravi”, objasnio je za Regionalnu televiziju sekretar Skupštine, Almir Leković.

Leković je ocenio da  presuda Upravnog suda I pozitivna ocena resornog ministarstva,  predstavljaju potvrdu zakonitog I legitimnog rada organa Lokalne samouprave, a posebno Skupštine grada.

“ To ujedno potvđuje da nije uspeo pokušaj prestavnika SDA Sandžaka da neosnovano predstave kao nezakonit rad organa lokalne samouprave, a posebno Skupštine grada.  Skupština Novog Pazara nastaviće I dalje sa legitimnim I legalnim radom I nikakve sabotaže niti neosnovane optužbe neće otežati dalji njen rad. Cilj rada organa lokalne samouprave je stvaranje boljih uslova za život svih građana Novog Pazara”, kazao je Leković.

miljenje ministarstva str 1
miljenje ministarstva str 2
miljenje ministarstva str 3
miljenje ministarstva str 4
presuda upravnog suda str 1
presuda upravnog suda str 2
presuda upravnog suda str 3

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. SDA VISE NE POSTOJI, SULEJMAN NAS JE PO DRUGI PUT IZDAO, JA I MOJA FAMILIJA NIKAD VISE!!! UVUKAO NAS JE PROTIV ONIH SA KOJIMA ON TAJNO PREGOVARA!

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO