Naslovna Vijesti Hronika UPRAVA CARINE: Zaplenjeno 6 miliona evra od početka godine

UPRAVA CARINE: Zaplenjeno 6 miliona evra od početka godine

uprava-carine:-zaplenjeno-6-miliona-evra-od-pocetka-godine

BEOGRAD – Više od šest miliona evra zaplenili su srpski carinici od početka godine, čime je odavno premašen prošlogodišnji rezultat, saopštila je danas Uprava carina, ocenjujući da je krijumčarenje deviza u stalnom porastu.

Carinici su i tokom proteklog vikenda na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili dva takva pokušaja i zaplenili gotovo 100.000 evra.

Jedan od prekršaja otkriven je u nedelju, kada je za detaljan pregled na ulazu u zemlju izdvojen „BMW X6“ nemačke registracije, u kojem su bili vozač i suvozač, obojica državljani Srbije.

U torbici 40-godišnjeg vozača iz Novog Pazara bilo je 51.300 evra, dok je kod njegovog saputnika pronađeno 51.785 evra.

Nakon što im je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, uz potvrdu o deviznom prekršaju zadržano je nešto više od 83.000 evra.

Sličan slučaj na ovom prelazu desio se i u petak, 20. novembra, kada su u pokušaju ilegalnog prenosa novca preko granice osujećena dvojica turskih državljana.

Oni su „audijem“ nemačke registracije putovali ka svojoj zemlji, rekavši prilikom susreta sa carinicima da pored ličnog prtljaga imaju i po 10.000 evra.

Prilikom detaljnog pregleda u torbici vozača najpre pronađen prijavljeni iznos, a potom u njegovoj jakni pronađeno je još 7.700 evra, dok je 4.000 evra bilo sakriveno u donjem vešu koji je imao na sebi.

Suvozač je u novčaniku imao 11.000 evra, a džepu pantalona još oko 2.000 evra.

Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos, a o preostalom iznosu od ukupno pronađenih 34.600 evra odlučivaće nadležni sud.

indeksonline.rs

Exit mobile version