Ponedjeljak, 16 Maja, 2022
NaslovnaVijestiHronikaUprava carina zaplenila 60.000 neprijavljenih evra

Uprava carina zaplenila 60.000 neprijavljenih evra

BEOGRAD – Uprava carine u današnjem je saopštenju za medije navela dva slučaja u kojima su putnici pokušali da prenesu nedozvoljenu količinu deviza preko granice.

Tako je u prvom slučaju 29. novembra zaplenjeno oko 25.000 evra, koje su dvojica putnika propustila da prijave prilikom ulazne kontrole na Horgošu, a reč je o 56-godišnjem državljaninu Izraela koji je kao suvozač putovao automobilom BMW moldavske registracije kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Bugarske, na putu iz Mađarske ka Bugarskoj.

Oni su uveravali carinike da kod sebe imaju dozvoljeni iznos novca, da bi ubrzo u suvozačevoj jakni bilo pronađeno 15.000 evra, a potom je i u rancu koji se nalazio između prednjih sedišta otkriveno gotovo 30.000 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatatak novca zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.

Istog dana je i na kontrolnom punktu Merdare zadržano nešto više od 10.000 britanskih funti.

Kod albanskog državljanina koji je automobilom „audi“ britanskih registarskih oznaka, putovao iz Engleske ka svojoj zemlji, u torbici koju je nosio oko struka pronađeno gotovo 19.000 neprijavljenih funti.

Kako putnik nije imao potvrdu da je prijavio novac na ulasku u zemlju, vraćen mu je dozvoljeni iznos u protivvredosti od 10.000 evra, dok je ostatatak zadržan do okončanja postupka.

indeksonline.rs/Tanjug

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

POPULARNO