Naslovna Sandžak Novi Pazar Uprava carina prezentovala pojednostavljenje carinskog postupka

Uprava carina prezentovala pojednostavljenje carinskog postupka

pojednostavljenje carinskog postupka

 

Uprva carina Republike Srbije, prezentovala je u saradnji sa gradom Novim Pazarom, aktuelnosti u carinskom sistemu koji su od direktnog interesa za privredne preduzetnike odnosno poslovanje njihovih firmi .

Prezentaciji je prethodilo obraćanje gradonačelnika, dr Meha Mahmutovića, koji je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da ovdašnji preduzetnici bez posredovanja komuniciraju sa predstavnicima Carine. Prema rečima direktora republičke Uprave carina Tihomira Bogićevića „reč je o konkretnim planovima pojednostavljenja u carinskom postupku. Postoji ceo niz mogućnosti za tako nešto, a najaktuelniji vid pojednostavljenja je takozvano „kućno carinjenje“, koje donosi finansijsku ali i vremensku uštedu privrednicima. Na drugoj strani, voleli bi smo da čujemo mišljenje povdašnjih privrenika, koji će izneti svoje primedbe na rad našeg sektora“, zaključio je Bogićević.

Načelnik Odeljenja za privredu pri Gradskoj upravi za izvorne i poverene poslove grada Novog Pazara , Ramiz Paljevac istakao je da je tok sastanka proizveo određene zaključke i rešenja, „čijom će primenom privrednici iz regije Sandžak ostvariti direktnu korist u postupku carinjenja“.

Exit mobile version