Unija pekara Srbije podržava Uredbu o ceni hleba od 46 din

Unija pekara Srbije saopštila je sinoć da će podržati Uredbu Vlade Srbije o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa T-500, koja neće prelaziti 46 dinara.

“Unija pekara Srbije posle niza sastanaka i predloga Vlade Republike Srbije, povodom premošćavanja trenutno nerealnih poskupljenja pšenice i brašna, dogovorila je da će podržati uredbu o maksimalnoj ceni hleba od brašna tipa T-500, koja neće prelaziti 46 dinara”, navodi se u saopštenju.

Podrška je, kako se dodaje, usledila posle dogovora sa predstavnicima Vlade Srbije, koja će preko Unije pekara Srbije i Republičke direkcije za robne rezerve pekarima, koji se bave proizvodnjom hleba, obezbediti brašno po ceni od 30 dinara.

Unija pekara Srbije navodi da očekuje već za nekoliko meseci stabilizaciju cena pšenice u Srbiji kao i na stranim berzama i nada se da neće biti potrebe za produženjem Uredbe.

Unija pekara Srbije, kao najveće udruženje proizvođača hleba i drugih pekarskih proizvoda, takođe podseća da nije održala nikakve sastanke u okviru svog udruženja povodom povećanja cene hleba.

“Ovim dogovorom sa Vladom, sprečavamo bilo kakve insinuacije i špekulacije o nerealnom poskupljenju hleba”, navodi se u saopstenju Unije pekara.

 

Izvor: Tanjug

Foto: N1

Podeli

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO