Naslovna Sandžak Novi Pazar Unapredjenje turističke ponude – osnovan klaster u Novom Pazaru

Unapredjenje turističke ponude – osnovan klaster u Novom Pazaru

Danas je u Novom Pazaru osnovan Klaster turističkih agencija i hotelijera Sandžaka, koji će raditi na unapređenju turističke ponude, osnaživanju kapaciteta i poboljšanju konkurentnosti ovog kraja.
novi-pazar

 

Prvi predsednik sedmočalnog Upravnog odbora ove strukovne organizacije Samir Kačapor, koji je istovremeno i direktor Agencije za ekonomski razvoj Sandžaka (SEDA), izjavio je Sto plus radiju da je Klaster osnovan sa ciljem da se mala i srednja preduzeća iz Sandžaka što više udružuju

“Svesni smo da Novi Pazar, Sjenica i Tutin ne mogu samostalno učiniti puno, ali zajedno možemo znatno bolje predstaviti turističke potencijale i privući što veći broj turista u ovaj region”, rekao je Kačapor.

On je dodao i da će tokom ove godine klaster predati bar dve projektne aplikacije za dobijanje finansijskih sredstava koja će olakšati rad udruženja nakon osnivanja.

Klaster trenutno ima 20 članova, među kojima su i turističke organizacije Novog Pazara, Sjenice i Tutina, Regionalna privredna komora Kraljeva, SEDA i Državni univerzitet u Novom Pazaru.

 

Izvor: Radiostoplus

Exit mobile version