Naslovna Featured Istaknuto Unapređenje online nastave

Unapređenje online nastave

unapredjenje-online-nastave

Drugo polugodište, koje počinje u ponedeljak 18.janura, đaci OŠ ”Bratstvo” završiće u jednom od najsavremenijih školskih objekata u Srbiji, jer je pre kraja školske godine planiran završetak radova na rekonstrukciji. Tokom raspusta intenzivno se radilo u tehničkom, ali i edukativnom smislu. Danas i sutra sprovodi se obuka nastavnika starijih osnovaca za unapređenje online nastave u drugom polugodištu.

Pre nego će učenici ponovo sesti u školske klupe, na kraju zimskog raspusta u njima su nastavnici i nastavnice. U cilju unapređenja kvaliteta online nastave edukacija prosvetnih radnika realizovaće se i sutra.

”Mi praktikujemo stalno, bez obzira na uslove izazvane pandemijom, da par dana pred početak nastave održimo sastanke sa predmetnim nastavnicima i učiteljima. Danas i sutra će biti održani sastanci o svim novinama u sistemu obrazovanja, nastavnim planovima, ali i unapređenju online nastave”, kaže direktor OŠ ”Bratstvo” Dejan Kulundžić.

Relativno nov model nastave, nametnula je korona pandemija. Kulundžić očekuje da će se do kraja školske godine i stariji osnovci, koji će nastavu pohađati po kombinovanom modelu, vratiti u školske klupe.

”Sad će skoro i godinu dana kako primenjujemo online nastavu. Do sada to ide dobro. Nastavnici su to dobro shvatili, roditelji i deca takođe. Naravno, mnogo je bolja neposredna nastava, ali uslovi nam ne dozvoljavaju za sada drugačije. Od drugog polugodišta dosta dece će ići na neposrednu nastavu, manji broj će ići online. Nadam se da će ovo biti poslednji talas te online nastave i da ćemo se na proleće svi vratiti na neposrednu nastavu”, najavljuje Kulundžić.

Intenzivno se radilo i na rekonstrukciji škole, tokom raspusta. Pri kraju su radovi na izgradnji dodatnih 9 učionica, za bazen su stigle toplotne pumpe, fiskulturna sala je u završnoj fazi i kako se najavljuje, đaci OŠ ”Bratstvo” će ovu školsku godinu završiti u jednoj od najsavremenijih škola u Srbiji.

S.Lj.

Exit mobile version