Umro sportski direktor Vojvodine Milan Kosanović

NOVI SAD – Sportski direktor fudbalskog kluba Vojvodina Milan Kosanović preminuo je danas u 50. godini od posledica izazvanih korona virusom, potvrdio je novosadski klub.

Milan Kosanović je rodjen 22. novembra 1971. godine u Novom Sadu, a svoju karijeru posvetio je najviše fudbalskom klubu Vojvodina u kojem je obavljao mnogobrojne funkcije.

Tokom boravka u Vojvodini, koji je trajao sedam godina, obavljao je posao trenera omladinskog tima, pomoćnog trenera prvog tima i koordinatora omladinske škole “Ilija Pantelić”.

Kao trener omladinaca Vojvodine osvojio je dve uzastopne titule u Omladinskoj ligi Srbije i iznedrio mnoge buduće prvotimce tog kluba, poput Sergeja Milinković-Savića, Mijata Gaćinovića, Radovana Pankova, Emila Rockova, Nebojše Kosovića.

Kao član stručnog štaba Vojvodine učestvovao je u osvajanju Kupa Srbije 2014. godine, prvog u istoriji kluba.

Bio je i deo stručnog štaba mlade reprezentacije Srbije koja je na Novom Zelandu 2015. godine postala šampion sveta.

Kasnije, Kosanović je bio član stručnog štaba Crvene zvezde od 2017. godine, a sa Vladanom Milojevićem je potom saradjivao i u Al Ahliju.

U Novi Sad se vratio jesenas, kada je i postao sportski direktor Vojvodine.

Informacije u vezi sa mestom i održavanjem sahrane i komemoracije biće saopštene naknadno, a njegovoj porodici, prijateljima, kao i svima koji su ga poznavali, Vojvodina izražava svoje iskreno i duboko saučešće, navodi se u saopštenju kluba.

indeksonline.rs/Beta

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO