Ulicu Dimitrija Tucovića obišli i predstavnici Ministarstva privrede

Novouređenu Ulicu Dimitrija Tucovića obišli su danas  predstavnici Ministarstva privrede, koje je  sa 50 odsto sredstava pomoglo uređenje tog dela grada. Ostala sredstva obezbeđena su iz gradskog budžeta.

Veliki broj infrastrukturnih projekata realizovan je upravo u ovom delu grada. Od nekadašnjeg neurbanizovanog i neuređenog prostora, sada potpuno drugačija I lepša slika. Sređenu industrijsku zonu obišli su I predstavnici Ministratsva privrede, koji su se uverili u kvalitet izvođenih radova u Ulici Dimitrija Tucovića. Direktor JP za uređivanje građevinskog zemljišta Mujo Šaćirović izražava zadovoljstvo što je projaket uspešno realizovan.

U okviru ovog važnog projekta uređenja Ulice Dimitrija Tucovića, gde su grad I Ministarstvo uložili preko 50 miliona dinara izgrađena je kišna kanalizacija, sređeni trotoari, asfaltiran plato preko 3000 kvadrata, postavljena led rasveta, ali I saobraćajna horizontalna I vertikalna signalizacija.Duž reke Raške uređene su pešačka i biciklistička staza, te je tako ovo mesto postalo omiljeno biciklistima i rekreativcima. Novi most kod Robne pijace uklopljen sa postojećim saobraćajnicama , a sređen je i plato I prilazi kod zgrade Lepa brena,

U ovom delu grada  će biti izgrađena I obejekat nemačke fimre LIDL.

Ovaj projekat uređenja Ulice Dimitrija Tucovića  grad je dobio u okviru konkusra Ministarstva Privrede “Gradimo zajedno”, koji je imao za cilj poboljšavanje uslova poslovanja i razvoja privrede.

Prema rečima pomoćnika gradonačelnika Nihada Hasanovića grad će kod tog ministarstva aplicirati i naredne godine sa novim projektima. Hasanović je najavio za sutra  asfaltiranje Vojkovačke Ulice, a narednih dana radovi će biti završeni u Zlatiborskoj ulici  I kraku koji spaja Ulice Rajka Ackovića i Nurije Pozderca.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO