NOVI PAZAR – Radnici Odseka za izvršenje Odeljenja za inspekcijske poslove lokalne samouprave Novog Pazara uklonili su danas letnju terasu ugostiteljskog objekta koja je izgrađna bez potrebne dokumentacije i na javnoj površini.

U pitanju je izgradnja bašte uz jedan lokal, gde su vlasnici želeli preko zelene površine da naprave i dodatni kafić na otvorenom.

Stanovnici okolnih zgrada pozdravili su potez lokalne samouprave, jer su, kako navode, u više navrata obaveštavali nadležne organe na “divlju” gradnju u malom parku ispred zgrade.

Bespravna gradnja u Novom Pazaru poslednjih meseci uzela je maha, pa su tako komunalni inspektori uklonili još tri terase sa javnih površina od početka meseca.

Problem sa divljom gradnjom prisutan je kako u užem, tako i u širem centru grada.

Vlasnik objekta je nedavno dobio rešenje o uklanjanju bespravno izgrađene terese sa javne površine, ali on nije želeo da je ukloni. Nakon isteka roka, “divlju terasu” danas su uklonili izvršitelji Komunalne inspekcije.

“Svi oni koji grade bespravno odgovaraće prema Zakonu, a na svako doneto rešenje stranka može da uloži žalbu drugostepenom organu – Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture” – rečeno je za indeksonline.rs

indeksonline.rs