Ukinuta presuda za ranjavanje policajca

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je presudu Višeg suda u Novom Pazaru po kojoj je Dženan K. (35) osuđen na 10 godina zatvora zbog ranjavanja policajca na dužnosti Dragana Čekanovića, saznaje radio Sto plus.

Taj sud je uvažio žalbe odbrane i Višeg tužilaštva iz Novog Pazara na prvostepenu presudu na osnovu koje je Dženan K. proglašen krivim za izvršenje krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju i naložio novo suđenje.

Osumnjičeni se tereti da je uveče, 7. septembra prošle godine, dok je sedeo u bašti jednog kafića u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru, pucao iz pištolja i pogodio u stomak Čekanovića koji je sa kolegom bio u patroli.

On je nakon toga pištolj dao muškarcu sa kojim je sedeo, a policiji je ispričao da je neko pucao u njega, ali da je slučajno pogođen policajac. Međutim, pregledom snimaka sa video nadzora utvrđeno je da je Dženan K. pucao.

—-Uhapšen osumnjičeni za ranjavanje policajca
Motiv zbog kojeg je pucao u policajca i dalje je nepoznat, a napadač je tokom istrage i suđenja govorio da Čekanovića ne poznaje, da nije hteo da puca u njega i da se kaje zbog svega.

Policajac se od zadobijenih povreda oporavljao nekoliko nedelja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

N. Kočović

Izvor : RadioStoplus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO