Novopazarski automobilista Edin Ujkanović rekao je posle pobede na Velikoj nagradi Beograda u brdskoj vožnji na Avali da već razmišlja o narednoj sezoni.

“Staza je mnogo čudna, bila je uska i klizava, pa nije trpela veliku snagu. To nije baš idealno za moju klasu, pa su vozači iz slabijih klasa pravili bolje rezultate. Prezadovoljan sam i već razmišljam o narednoj sezoni”, rekao je Ujkanović.

On je vozeći Opel korsu na najprestižnijom brdskoj trci u Srbiji ostvario trijumf u Klasi 11, ispred takmičara beogradskog Auto rojal kluba Milana Kostadinovića sa Zastavom 1000.

Vodeći posle prve trke, član čačanskog Herca Momir Subotić je za volanom Pežoa 206 odustao u drugoj vožnji zbog tehničkih problema.

Međunarodna trka na Avali bodovana je za državni šampionat Srbije, Otvoreno prvenstvo Srbije i Prvenstvo centralnoevropske zone, a računajući sve klase završila su je ukupno 44 vozača.

Podsetimo, Ujkanović je sredinom prošlog meseca sa golfom prve generacije pobedio u Klasi 6 na Nagradi Sopota na Kosmaju.

M. Minić