UJEDINIMO SE DA MERJEM PROHODA! Dijagnoza cerebralne paralize ograničava je da uživa u detinjstvu

Pomozimo Merjem Nikšić (2019). NOVI PAZAR – Merjem je rođena 04.06.2019. godine u Novom Pazaru. Rođena je prirodnim putem, iz uredne i kontrolisane trudnoće. Međutim, babice su na porođaju primetile da je plodova voda gusto zelena, ali se tome nije dalo na značaju.

Majka je odmah po donošenju bebe, bila uplašena jer beba nije plakala, nije imala potrebu za hranom, a kako je Merjem drugo dete u porodici, imala je iskustva. Treći dan od porođaja, primetila je da beba ima konvulzije i da se ponaša neobično. Odbija da sa bebom bude otpuštena. Merjem prebacuju u KC Kragujevac, na prijemu u bolnicu doživljava drugu konvulziju.

Detaljnom dijagnostikom je utvrđeno da je u porodilištu došlo do infekcije pupka Escherichia coli, bakterija koja je izazvala sepsu koja je na mozgu dovela do leukomalacije. Utvrđeno je da je Merjem imala urođen hematom, edem i krvarenje I stepena. Propisana joj je terapija.

Odmah po otpuštanju iz bolnice, uključena je fizikalna terapija. Roditelji su Merjem vodili na rehabilitacije po banjama u zemlji i u inostranstvu. Lečila se u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju u Beogradu, ali većeg pomaka nije bilo.

Merjem je bila na tretmanu matičnim ćelijama u Novom Sadu a plan je da isti tretman urade u Kijevu. Ona je danas devojčica od 2 godine koja još uvek ne sedi i ne puzi pravilno, ne hoda i ne govori. Dijagnoza cerebralne paralize je ograničava da uživa u detinjstvu kao sva zdrava deca. Bez obzira na sve poteškoće sa kojima se svakodnevno nosi, Merjem je vesela i osmeh joj uvek krasi lice.

Roditelji su sve troškove lečenja, do sad snosili sami i iscrpeli sve resurse, pa se na ovaj način obraćaju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Merjem nastavila sa lečenjem, napredovala i jednog dana bila samostalna.

Sredstva su im potrebna za lečenje, operativne zahvate u zemlji i inostranstvu, tretmane matičnim ćelijama, rehabilitaciju, fizikalne i hipo terapije, terapije plivanjem, za defektološke i logopedske tretmane medicinsku opremu, lekove, suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Da Merjem prohoda! Budimo humani! Pomozimo Merjem!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1041 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1041 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001038011-07

Uplatom na devizni račun: 160600000103821574
IBAN: RS35160600000103821574
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

[Merjem Nikšić – NBS IPS QR kod]
*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

indeksonline.rs/alo.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO