Uhapšeno šest pripadnika organizovane kriminalne grupe

BEOGRAD – Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je jutros da je uhapšeno još šest pripadnika organizovane kriminalne grupe čije su vođe, kako se sumnja, Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Kako je navedeno, uhapšeni su S. M. (1981), A. D. (1997), M. L. S. (2000), M. S. (1999), V. Ð. (2002) i A. S. (1999), zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i otmica.

Oni su uhapšeni u koordiniranoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Policijske uprave za grad Beograd, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal.

U saopštenju se navodi da su u pretresu stanova osumnjičenih zaplenjeni dva pištolja, vazdušna puška, oko 600 metaka, manja količina narkotika, kao i više mobilnih telefona, kompjuteri i novac.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

MUP ističe da se borba protiv mafije naređena od predsednika Aleksandra Vučića nastavlja, kako je juče i najavio ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO