Naslovna Vijesti Hronika Uhapšeno petoro komunalnih milicajaca

Uhapšeno petoro komunalnih milicajaca

uhapseno-petoro-komunalnih-milicajaca

BEOGRAD – Petoro pripadnika Komunalne milicije grada Beograda uhapšeno je jutros zbog zloupotrebe službenog položaja i trgovine uticajem, izjavili su Tanjugu predstavnici Komunalne milicije.

Načelnik Komunalne milicije Ivan Divac je rekao je da je na inicijativu Sektora unutrašnje kontrole te milicije, pre par meseci pokrenuta saradnja sa Sektorom unutrašnje kontrole i Odeljenjem za borbu protiv korupcije Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Opredeljenje u radu Komunalne milicije je da budemo na usluzi građanima i da, kada postoje problemi u našim redovima, ne bežimo od toga da ih rešavamo”, rekao je Divac.

Istakao je da 99 odsto komunalnih milicajaca pošteno i čestito obavlja svoj posao što se, dodaje, posebno vidi tokom pandemije korona virusa.

“Jutros sam poražen zato što znam da u našim redovima postoje neki koji zloupotrebljavaju svrhu Komunalne milicije i trud i rad svih nas kako bi ovome gradu bilo bolje”, rekao je Divac i zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na pomoći koju pruža Komunalnoj miliciji.

Rukovodilac Sektora za unutrašnju kontrolu Komunalne milicije Ranko Šekularac kazao je da su njihova operativna saznanja prvobitno pokazala da se dešavaju neke nedozvoljene radnje, prvenstveno trgovina uticajem, odnosno zloupotreba službenog položaja od strane komunalnih milicajaca.

“To je iziskivalo dodatno angažovanje Sektora unutrašnje kontrole. Mi smo inicirali komunikaciju i operativne radnje od strane Odeljenja za borbu protiv korupcije, koje nam je u ovoj situaciji bilo jedno od najvećih partnera što je doprinelo suzbijanju te vrste negativne pojave u Komunalnoj miliciji”, rekao je Šekularac.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version