UHAPŠENO PET OSOBA ZBOG DROGE

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a uhapsili su danas pet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

policija

Kako je saopštio danas MUP, taj kanal krijumčarenja opojne droge marihuane presečen je 19. oktobra.

Uhapšeni su R. Z. (57) iz Čačka, D. R. (33) iz Zubinog Potoka, M. V. (41) iz Veternika, D. V. (48) iz Novog Sada i D. A. (53) iz Novog Pazara, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih.

Osumnjičeni su sa područja Albanije prokrijumčarili 19 paketa sa opojnom drogom marihuanom, koja je bila sakrivena u ručno pravljenom bunkeru putničkog motornog vozila.

Oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni višem javnom tužiocu u Novom Sadu.

Prema saznanjima policijskih službenika Uprave kriminalističke policije, na području AP Kosovo i Metohija, postoji i deluje organizovana kriminalna grupa, koja se bavi međunarodnom trgovinom narkoticima, odnosno krijumčarenjem većih količina opojne droge heroin i marihuana iz Albanije na teritoriju Republike Srbije.

U ovoj kriminalnoj grupi, svaki pripadnik ima unapred određenu ulogu i zadatak, sa ciljem da na organizovani način i sa mrežom posrednika, u dužem vremenskom periodu, a radi sticanja protivpravne imovinske koristi, krijumčare heroin i marihuanu iz Albanije, preko područja AP Kosova i Metohije, na teritoriju centralne Srbije i dalje ka zemljama EU.

Jedan deo pripremljene opojne droge heroin i marihuane se prodaje kupcima sa područja centralne Srbije, odnosno Beograda i Novog Sada, a drugi, veći deo, se preko razgranate mreže „kurira“ transportuje ka kupcima u zemljama EU.

Policija je 9. oktobra ove godine uhapsila i B. B. (23) iz Vučitrna i Z. S. (25) iz okoline Vučitrna, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni pokušali da sa Kosova i Metohije na područje centralne Srbije prokrijumčare oko devet kilograma opojne droge marihuane, koja je bila spakovana u devet pvc paketa i sakrivena u putničkom vozilu.

Osumnjičeni B.B. i Z.S. su, uz krivičnu prijavu, za navedeno krivično delo, privedeni višem javnom tužiocu u Kraljevu.

Pripadnici kriminalističke policije su 31. avgusta ove godine presekli kanal krijumčarenja opojne droge marihuane i uhapsili N. J. (23) iz okoline Zvečana, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sumnja se da je N.J. sa područja Albanije u Kragujevac prokrijumčario ukupno 20 pvc paketa marihuane, težine oko 11 kilograma, koji su bili sakriveni u ručno pravljenom bunkeru automobila.

Osumnjičeni N. J. je uz krivičnu prijavu priveden višem javnom tužiocu u Kragujevcu.

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije nastaviće rad u cilju identifikovanja svih članova kriminalne grupe, njihovih uloga, zaplene opojne droge i hapšenja i procesuiranje svih aktera krivičnih dela, navedeno je u saopštenju.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO