Uhapšeni zbog nadrilekarstva! Teško narušili zdravlje pet osoba

BEOGRAD – Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, određeno je zadržavanje do 48 sati maseru iz Batajnice Savi Kneževiću (23) i njegovoj majci Danijeli (49), koji su uhapšeni zbog nadrilekarstva kojim su teško narušili zdravlje, za sada, pet osoba.

Oni će sutra biti saslušanii u tom tužilaštvu, nakon čega će biti odlučeno da li će tužilaštvo tražiti da im sud odredi pritvor.

Knežević se tereti za krivična dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću i produženo krivično delo – teška dela protiv zdravlja ljudi, dok se njegovoj majci stavljaju na teret ista dela u pomaganju, saopšteno je iz tužilaštva.

Kako se sumnja, on je neregistrovanoj ordinacaciji „Dr Sauvage“ na Terazijama, od 2. januara prošle do 8. aprila ove godine, za novčanu naknadu bavio pružanjem medicinskih usluga bez odrovarajuće stručne spreme, odobrenja za samostalan rad, odnosno licence, a za čije obavljanje mu je po zakonu potrebna dozvola nadležnog organa.

On je, kako navodi tužilaštvo, pružao medicinske usluge i izvodio medicinske zahvate nad pacijentima, prikrivajući od njih činjenicu da nije stručno osposobljen za pružanje medicinskih usluga i izvođenje medicinskih zahvata.

Nakon toga pacijentima je izdavao medicinske izveštaje sa propisanom terapijom-lekovima bez pečata i sa lažnim brojem licence, za dogovorenu naknadu, što je za posledicu imalo teško narušavanje zdravlja za sada pet osoba.

U tome mu je pomagala majka, koja je u neregistrovanoj ordinaciji primala pacijente i od njih uzimala novčanu naknadu, sve iako je znala da njen sin nema licencu za rad.

U daljem toku istrage Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je najavilo da će ispitati oštećene, eventualne svedoke, pribaviti medicinsku dokumentaciju, po potrebi naložiti veštačenja i izvesti druge dokaze, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju.

indeksonline.rs/Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO