Uhapšeni članovi kriminalne grupe, potraga za još jednim: Krali luksuzna vozila u inostranstvu

Sedam osoba uhapšeno je u akciji policije i tužilaštva zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela, između ostalog pranje novca i prevaru.

Hapšenja su bila na teritoriji Kraljeva i Loznice. Za još jednom osobom se traga, poručuje MUP.

Uhapšeni su organizatori kriminalne grupe G. T. (55) i Ž. Č. (46), kao i A. K. (32), Lj. G. (41), D. Č. (20), D. S. (43) i M. S. (48).

U ovoj akciji privremeno su oduzeti automobili visoke klase, luksuzni kamperi, kao i kombi vozila koja su, kako se sumnja, od strane ove organizovane kriminalne grupe ukradena na teritoriji zemalja Evropske unije, nakon čega su dovezena na teritoriju Srbije.

Ta vozila su, u unapred obezbeđenim garažama, radionicama-štekovima prepravljana i kasnije prodavana na osnovu čega su osumnjičeni ostvarili višemilionsku protivpravnu imovinsku korist.

Pretresom stanova i radionica osumnjičenih pronađeno je i privremeno oduzeto više desetina hiljada evra, više stotina hiljada dinara, oružje i municija u nelegalnom posedu i veća količina auto-delova. Takođe, pronađena je i elektronska oprema za prepravljanje brojeva šasija i motora, kao i veća količina falsifikovane prateće dokumentacije i registarskih oznaka.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

naslovi.net

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO