Uhapšene dve osobe osumnjičene za prodaju falsifikovanih patika

MUP SMEDEREVO – Pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave u Smederevu, u saradnji sa Poreskom policijom i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsili su M. Z. (37) i M. Z. (34) iz Smedereva pod sumnjom da su oglašavali i prodavali falsifikovane patike proizvođača zaštićenih robnih marki, koje su nabavljali na crnom tržištu.

Oni su uhapšeni zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina, neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba i usluga, poreska utaja i poreska prevara, navodi MUP u saopštenju.

Oni su, kako se sumnja, od januara 2019. do decembra 2022. godine, bez ovlašćenja za obavljanje trgovinske delatnosti, posredstvom društvenih mreža oglašavali i prodavali falsifikovane patike proizvođača zaštićenih robnih marki, koje su nabavljali na crnom tržištu.

M. Z. i M. Z. se sumnjiče da su potom robu kupcima slali preko kurirskih službi navodeći lažne podatke o pošiljaocu.

Na ovaj način su, kako se sumnja, za ove četiri godine prodali robu u iznosu od preko 73,4 miliona dinara, ne uplativši pripadajuće poreske obaveze i na taj način oštetili budžet Republike Srbije za oko 28 miliona dinara.

Pretresom prostorija osumnjičenih pronađena je i oduzeta roba bez porekla u vrednosti od 14,5 miliona dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni osnovnom javnom tužiocu u Smederevu.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO