Uhapšen Velimir Radosavljević – direktor Beogradskog aerodroma

Direktor beogradskog Aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević uhapšen je danas zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio to preduzeće za više od 207 miliona dinara, zaključenjem štetnog ugovora sa kompanijom “Viz er”.

Odeljenje za suzbijanje privrednog kriminaliteta Beogradske policije je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, odredila zadržavanje do 48 sati Radosavljeviću zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Direktor aerodroma se sumnjiči da je u svojstvu odgovornog lica JP “Aerodrom Beograd”, prilikom samostalnog vođenja pregovora sa predstavnicima “Viz era”, 29. januara 2010. godine, zaključio Memorandum o razumevanju sa tom kompanijom, kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost Zaključkom Vlade Republike Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada u Republici Srbiji tek 30. decembra 2013. godine i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje “Viz er” kompanije nije ispunjavala.

Uprkos tome, kompanija “Viz er” koristila je usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine na osnovu prethodno sačinjenog memoranduma, navodi policija.

Tek 25. marta 2011. godine je zaključen Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je Memorandum ozvaničen, a kojim su toj kompaniji odobreni popusti po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu sve vreme trajanja Ugovora.

Radosavljević se tereti da je omogućio sticanje imovinske koristi kompaniji “Viz er” u iznosu od 207.433.508,92 dinara, za koliko je oštećeno Privredno društvo Aerodrom “Nikola Tesla” a.d. Beograd, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Sandzakhaber / Izvor: Tanjug

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO