UHAPŠEN SUDIJA Osnovnog suda iz Sjenice zbog primanja mita

NOVI PAZAR/SJENICA – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru u zajedničkoj akciji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Pazaru i Bezbednosno-informativnom agencijom uhapsili su Lj. V. (1977) sudiju Osnovnog suda u Sjenici zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo kršenje zakona od strane sudije, javnog tužioca i njegovog zamenika.

Takođe, uhapšeni su i M. H. (1966) iz Sjenice, zaposlen u ovom sudu, kao i D. P. (1968) radnik službe Katastra nepokretnosti, zbog postojanja osnova sumnje da su mu pomagali u vršenju ovog krivičnog dela.

Sumnja se da je Lj. V.u produženom trajanju od 2015. do 2019. godine u sudskim postupcima koje je vodio, u nameri da nekim licima pribavi korist, a drugima nanese štetu u iznosu od preko 1.500.000 dinara kršio zakon, overavajući ugovore o prometu nepokretnosti sa osobama koje tom prilikom nisu bile prisutne.

M. H. i D. P. se sumnjiče da su stvarali uslove i otklanjali prepreke sudiji Osnovnog suda u Sjenici da izvrši ovo krivično delo.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

indeksonline.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO