Naslovna Vijesti Hronika Uhapšen Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog klana

Uhapšen Slobodan Kašćelan, navodni vođa kavačkog klana

uhapsen-slobodan-kascelan,-navodni-vodja-kavackog-klana

KOTOR – Slobodan Kašćelan, koji je u policijskoj evidenciji označen kao vođa tzv. kavačkog kriminalnog klana, uhapšen je u Kotoru, prenose danas podgorički mediji.

Uprava policije nije potvrdila ovo hapšenje.

Pozivajući se na svoja saznanja, Vijesti pišu da je Kašćelan uhapšen sinoć zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu, koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora,

Uhapšene su, dodaje se, još najmanje četiri osobe, od kojih je jedan priveden u Pljevljima.

Kašćelan je navodno jedan od vođa kavačkog kriminalnog klana kao i Rodoje Zvicer.

Kašćelan se inače, sa slobode brani od optužbi da je izvršio krivično delo – zelenašenje.

Takva odluka doneta je krajem 2019. godine, nakon što je sud prihvatio jemstvo u iznosu nešto više od 500.000 evra u protiv vrednosti nekretnina.

Kašćelan je optužen za zelenaštvo izvršeno na organizovan način, iako mu Specijalno državno tužilaštvo na teret stavljalo i teža krivična dela.

Kašćelan je krajem juna 2016. godine bio ranjen u Novom Sadu, a nedavo je, kako je ranije saopšteno, policija sprečila njegovo ubistvo.

Njegova likvidacija je navodno planirana za 22. januar, kada je blindiranim automobilom dolazio na suđenje u Viši sud u Podgorici.

Kašćelan je tog dana trebalo da bude napadnut na jednom od semafora u Podgorici dok se nalazio u automobilu – plan kriminalne grupe bio je da aktiviraju improvizovanu eksplozivnu napravu, koju bi postavili tako što bi motociklom prišli njegovom vozilu i magnetom je prikačili.

Tada je saopšteno da je policija sprečila ubistvo Kašćelana tokom pokušaja izvršenja tog krivičnog dela.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version